bluetooth 5.0

Bluetooth 5.0

Wat is bluetooth?

Via bluetooth kun je verbinding maken met andere bluetooth apparaten, zoals speakers of smartphones. Eenmaal verbonden, kun je muziek afspelen of foto’s versturen. 

Bluetooth is een manier om draadloos verbinding te maken met andere bluetooth apparaten en gegevens tussen de twee over te dragen. 

Deze versie staat nu nog bekend als ‘standaard’-bluetooth, ook wel versie 4.2.

Verbeterde bluetooth 5.0

Bluetooth 5.0 is sneller, heeft een hogere capaciteit en een groter bereik. 

Flipz Unique Sound Systems maakt gebruik van Bluetooth 5.0 versie. Zodat onze producten de beste kwaliteit en de snelste streaming van muziek ervaart. Dit biedt meer mogelijkheden in het streamen van je muziek via Flipz Unique Sound Systems. 

Je devices moeten wel de huidige standaard ondersteunen. 

Snelheid bluetooth 5.0

De versie 5.0 is twee keer zo snel als zijn voorganger, bluetooth 4.2. Hierdoor maakt een toestel met bluetooth 5.0 sneller verbinding met andere bluetooth apparaten. Ook is de overdracht van gegevens sneller. 

Verstuur je een foto via bluetooth 5.0, dan is dit twee keer zo snel als met een oudere bluetooth versie. Speel je muziek af via een bluetooth speaker? Dan merk je de snelheid vooral omdat je nauwelijks vertraging hebt.

Bluetooth 5.0

Ondersteuning 'dual audio'

Het grootste voordeel hiervan is dat je muziek via twee bluetooth speakers kunt afspelen, in plaats van maar één. En dat met één telefoon. Bij de oudere bluetooth versies kun je maar via één speaker afspelen. 

Met bluetooth 5.0 kun je dus op meer plekken je favoriete muziek afspelen. Bijvoorbeeld in verschillende kamers in huis of in je bedrijf. 

Ook wordt het hierdoor mogelijk om twee koptelefoons aan te sluiten op één telefoon, waardoor je met z’n tweeën tegelijk naar je favoriete nummers kunt luisteren.

Met bluetooth 5.0 ondersteunen alle audioapparaten de Bluetooth Low Energy-optie automatisch. Hierdoor verbruiken accessoires minder stroom en gaan daardoor langer mee. Duurzaam dus, net als de producten van Flipz Unique Sound Systems. Voorlopig vind je deze optie alleen nog terug op de Samsung Galaxy S8, maar het zal een kwestie van tijd zijn voordat andere toestellen dit ondersteunen.